tisdag 26 januari 2016

Blommor och underkläder


Vilken grå dag vi har haft. Från ett fantastiskt vinterlandskap igår till ett halkigt, slaskigt och grått utomhus idag. Det är tur att det är tulpantid så att man har något vackert att vila ögonen på.

Det är också tur att man alltid kan sätta sig en stund vid symaskinen för att göra dagen gladare. Imorse sydde jag mitt andra par trosor. Den här gången testade jag en annan resår men vi kom inte alls speciellt bra överens.  Lite knöligt blev det men förhoppningsvis inte så mycket att det känns otrevligt. Kul är det att sy trosor i varjefall så det kommer nog bli fler möjligheter att öva.


4 kommentarer:

 1. Jättefina! Skulle aldrig ge mig på ett sånt projekt. Tycker symaskinen är mycket finare att titta på (metallicgrön) än det är roligt att sy. Till skillnad från dig har jag inget tålamod, när det kommer till mönster, nålar och krånglande band.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! För mig är glädjen med att sy samma som för odlingen. Att det blir något när man är klar!

   Radera
 2. Bra jobbat! Det tar några gånger innan man får till resårer. Övning ger färdighet. Knepen kommer med träning, lite samma som med odling.... :-)
  Jag har också fått arbeta om trosmönster och under åren jag sytt egna har också min kropp och smak förändrats så jag ändrar lite hela tiden. Anpassningar liksom.

  SvaraRadera
 3. Jag håller med om att trosmodellerna förändrats genom åren... tror ändå jag hittat ett bra mönster som sitter son en smäck. Även när resåren inte blev helt hundra.

  SvaraRadera