söndag 28 februari 2016

tema trä och dagens utsikt..


Månadens tema hos monthly makers är trä och först tänkte jag ta tag i en gammal dröm, att tälja mig en smörkniv, men så var det ju det där med att få tag på eneträ... Den tröskeln var lite för hög att komma över just nu. Istället kom inspirationen till mig en dag när jag stod och sågade i träd som skulle bli ved. Ljusstakar skulle det bli. Jag sågade en gren till bottenplattor till mina ljusstakar, de har sedan fått ligga inomhus ett par veckor för att torka. Lite rundstav och några ljushållare senare har jag ett gäng ljusstakar.

Eller snart har jag det i varje fall. Vi kan väll kalla bilden ovanför för en idéskiss. För att ljusstakarna ska bli fullt användbara behöver rundstavarna slipas till så att de blir platta i över och underkant. Skulle också behöva försänka skruvhuvudet i bottenplattorna så att de inte blir så vingliga. Allt det där ska jag ta tag i när jag får lämna isoleringsrummet på 95E... men eftersom det ser ut att ta några dagar så passade jag på att skruva ihop stakarna ändå innan jag behövde lösa av sambon här idag. Som sagt en idéskiss. Men jag ser redan framför mig ett påskbord dukat med ett helt gäng stakar. Tror det kan bli riktigt snyggt!

Kolla in hos Sandra för att se alla bidrag den här månaden. 12 kommentarer:

 1. Älskar det här ljusstakarna! Tycker verkligen att de blev hur snygga som helst :)

  SvaraRadera
 2. Jättefint! Gillar kombinationen av de "fixade" rundstavarna mot det naturliga bottenplattorna!

  SvaraRadera
 3. Oerhört snygga stakar! Det trärena (och barken) är så vackert mot mässingen och de gula stearinljusen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Massor av gula ljus blir det till påsk. Igår när jag skulle ta kort upptäcke jag att vi hade akut ljusbrist och de fyra ljusen var de enda som gick att hitta i hela huset.... lägger att köpa ljus till attgöralistan.

   Radera
 4. Kul att inspirationen kan komma lite när som helst :) Tycker ljusstakarna blev kanonfina. Tycker precis som Mikaela att kombinationen av det fixade och det naturliga var extra fin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så bra med inspiration. Den kommer oftast till en när man letar som allra minst!

   Radera
 5. Så fina! Du är ju en riktig designer!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack, nu blir jag alldeles generad....

   Radera
 6. Så utrolig fint det ble! Digger det stilreine og enkle ^^

  SvaraRadera