torsdag 19 januari 2012

Grattis Henryk

Sambon heter Henrik i andranamn eller egentligen skulle det vara den polska varianten Henryk men något blev fel när namnet registrerades och man får inte ändra andranamn...

Vi firar alltid namnsdagar här hemma för att jag tycker att man ska ta alla tillfällen i akt att fira varandra lite extra. Det roligaste med Henrikdagen är att sambon trotts att han firats på namnsdagen i 11 år ser lika fundersam ut varje år när han får paket.

I år hade jag sytt en badnecessär åt honom, tjejerna och jag hade också gjort en hjärttavla åt pappa, idén har jag stulit från fröken pyssel Necessären är en enkel påsmodell sydd i vaxduk.
Hjärtat gjorde vi med fingeravtryck. Lilla tjejen som har svårt med motoriken var mäkta stolt när pappa öppnade paketet som hon varit med och gjort. Jag tycker tavlan blev så fin så den ska få flytta in i vårt sovrum.
Hela familjen har hjälpt till att baka tekakor ikväll. Tjejerna är nog inte de mest hygieniska bagare men de flesta bacelusker dör ju i 225 grader i ugnen.

Tekakorna är enkla men jättegoda.
5 dl mjölk
50 g smör
1 paket jäst
1 tsk salt
1msk socker
13 del mjöl

Smält smör och ljumma mjölken. Blanda med resten av ingredienserna och jobba i maskin drygt 10 minuter. Jäs 40 minuter och baka ut till 16 tekakor. Nagga med gaffel eller nagg och jäs ytterligare 30 minuter. Grädda mitt i ugnen 10 minuter. Riktigt gott och enkelt. Som vanligt när det är brödbak handlar det om att arbeta degen länge och inte ha i för mycket mjöl.

Idag kom det äntligen!
Fröpaketet!
Nu ska här odlas i helgen!
Snart är våren här!!
2 kommentarer: