måndag 8 oktober 2012

En till fläckig t-shirt


Jag är ibland lite klumpig, så där jätteklumpig utan att förstå vad som hände. Som i vintras när jag satt i soffan en fredagskväll och smuttade på ett glas rött vin. Och utan att jag vet vad som hände hade jag plötsligt hela innehållet i glaset över hela mig...
 
Trist på vinet men också på min t-shirt som var lite av en favvo just då. Det syns inte på bilden men längst ner hade tröjan två utanpåfickor och jag är svag för kläder med fickor. Det är ju så himla praktiskt!

 
 
På bilden syns det inte heller men hela tröjan blev brunfläckig och hur jag än försökte med alla fläckborttagare som finns gick inte vinet bort.
 
Ryggen på tröjan var ofläckad så tröjan fick hamna i högen med "bra och ha i nått projekt t-shirtar". Jag antar att alla har en sån hög hemma....
 

 
 
Idag åkte saxen fram och det här är vad som kan bli av en fläckig t-shirt. Tre utomhushakisar, en mössa och foder till en påse.
 
På bilden är bara två av tre hakisar sydda. Man får ju liksom passa på att ta kort medans det är ljust ute. Nu när alla är alla tre är sydda räcker inte ljuset till för fotografering...
 

 
 
Utehakisarna  är fodrade med fleece och i bak sitter det kardborre. Tanken är att de ska sitta utanför jackan och både värma men också hålla jackan torr. Lilla cirkusprinsessan brukar vara snuvig hela vintern och då blir det liksom ganska blött kring kragen...
 

 
 
Till fodret i påsen har jag använt framsidan av tröjan. Fläckar syns ju inte lika bra på insidan av påsar. Som bonus fick jag två fickor inne i min påse!
 
Det här är mitt bidrag till Klockarbarns återbruksutmaning. Kolla in de andra bidragen här!

9 kommentarer:

 1. Smart återbruk. Mycket praktiskt också.

  SvaraRadera
 2. Så det kan vara med fördel att söla ner sig också.. :) åtminstone om det resulterar i så här fina alster!

  SvaraRadera
 3. Jag har också en sådan hög, ofta blir det bara trasor - det här är ju så mycket roligare :)

  SvaraRadera
 4. Ah praktiskt! Mycket man kan få till av en topp!

  SvaraRadera
 5. Jag är imponerad! Nästan synd att inte ha någon bebis att sy till, för material har jag...!

  SvaraRadera
 6. Det är klart att man har en hög med "bra och ha i nått projekt t-shirtar". Bra idéer, gillade fodret till väskan, snygg färgmatchning!

  SvaraRadera
 7. Vad mycket du fick ut av en tröja. Kanon!

  SvaraRadera
 8. Instämmer med ovanstående, det var god utdelning av en enda t-shirt! Smart att utnyttja fickorna också, det är ju så bra med småfack inne i väskor!

  SvaraRadera