måndag 29 oktober 2012

Kuvert på lager

Den här veckan är det flyttvecka hemma hos oss! De flesta grejerna är nerpackade och om två dagar får vi nycklarna till vårt nya hus.
 
Häromveckan började jag packa ihop sakerna i förrådet (och där fanns det saker vill jag lova). Där hittade jag högar av gamla tidningar och huskataloger från den tiden när vi funderade på att köpa tomt och bygga ett eget hus. Först hamnade de i pappersåtervinningen allihop men det var något som inte kändes helt ok med att kasta så mycket fina kataloger.
 
Så en kväll förra veckan dök jag och T ner i påsarna och rotade fram alla kataloger igen. Vi bläddrade igenom dem och rev ut alla sidor som hade snygga helsidesbilder och sen började vi göra kuvert. Jag har sedan förrut mallar för både raka kuvert och för sånna där alla sidor överlappar varandra i bak (krysskuvert?). Har man inte det är det bara att försiktigt ta isär ett vanligt kuvert och rita av!
 
  
 
Så här ser några av kuverten ut. 

 
Det är självklart några av favoriterna jag väljer att visa!
 
 
 Som vanligt är måttfullhet inte min starka sida (det blev visst 50 innan jag var klar)
 
 
Här är de olika modellerna det rödsvarta är rakt och det andra är mer ett klassiskt krysskuvert.
 
Kolla in Klockarbarn för fler återbrukstips!

6 kommentarer:

 1. För ett tag sen skulle jag skicka ett paket till en patient till mig. Det var en gammal dam som skulle få en korsett. Jag lade i en komihåglapp med önskan att hon skulle höra av sig om hon fick problem med den och att hon skulle ha en bra dag. Det tog en vecka så ringde telefonen. Det var tanten som ville tacka för det fina brevet. Jag blev tårögd och lite beklämd över att ett ganska opersonligt brev (handskrivet visserligen) hade betytt så mkt för henne den dagen. Hon sa att hon aldrig fick brev numera.
  Tänk vilken effekt det skulle haft om jag lagt lappen i ett sånt fint handgjort kuvert också.

  SvaraRadera
 2. Härligt med så fina färgglada kuvert!

  SvaraRadera
 3. Åå, vad kul! Sådana handgjorda kuvert gjorde jag alltid när jag var ung och brevväxlade med en massa vänner, hade nästan glömt bort det.

  SvaraRadera
 4. Nej men ÅH vad läckert, vilket roligt tips! Kán också ofta tänka på vilket slöseri med alla tjocka fina kataloger man ändå sällan handlar ur...! Detta måste jag komma ihåg!

  SvaraRadera
 5. Tjusigt! Tänk att få sådana brev i stället för ett mail!

  SvaraRadera