måndag 14 december 2015

triss i tröjor


Signe byter tröja mer än en gång per dag. Och nu när vi är i snuvatider orkar jag inte hålla reda på hur många tröjor det går åt på en dag. Att säga att vi tvättar mycket är lite av en underdrift. Vi behöver alltid nya tröjor till henne.

I senaste numret av Ottobre hittade jag ett mönster som jag gillar. Lite trixigt att få till svängen mellan fram/bakstycket och ärmen men när man väl får kläm på det är det en väldigt enkel tröja att sy. Signe har valt tyget till den översta tröjan och jag har valt till de andra två.

Halsringningen behöver jag öva lite mer på, annars är jag ganska nöjd.De här tröjorna har Signe redan fått men i tomtens verkstad tillverkas fler som ska bli julklappar!

Klockarbarn kämpar vidare med att få julinspiration. Själv känner jag en stor julfrid och inspiration i år vilket kanske har synts här på bloggen sista veckan. Härhär och här är exempel på mer juliga inlägg än vad det här blev.
8 kommentarer:

 1. Bra gjort att sy tröjor! Att sy i trikåtyg är något jag aldrig lärt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också tyckt att det varit omöjligt, ända tills jag gick och köpte min overlock. Nu är det en barnlek att sy i trikå!

   Radera
 2. Snitsiga tröjor och fina tyger! Så praktiskt att Signe har en sykunnig mamma som också vikarierar som nisse då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det. När man blir mamma får man ju direktnummer till tomten och ibland ber han om lite extra hjälp så här i juletid....

   Radera
 3. Fina tröjor. Det är verkligen kul att göra och uppskattas alltid.
  Fina arrangemang på trappan. Undrar vad jag skulle kunna göra med min skitfula trappa...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ibland nästan att det är lättare när man måste utgå från det skitfula. Allt man gör blir ju en förbättring!

   Radera
 4. Riktigt snygga tröjor! Tycker det alltid är svårt att göra halsringningen i trikå, antingen är det jättemycket stretch eller så helt stumt. Brukar därför säkra med muddväv även om det ju blir väldigt snyggt och enhetligt när man gör som du.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också funderat på muddväv. Men eftersom jag precis börjat sy i trikå på alvar har jag ett mycket begränsat lager trikå och hittills har inte färgerna passat speciellt bra. Sen tycker jag att det blir väldigt snyggt med trikå de gånger man får tilla det.

   Radera