torsdag 10 december 2015

Julklappsbyte på dagisDante går på en privat förskola. Där gäller inte devisen att förskolan ska vara kostnadsfri. För oss som haft tjejerna på kommunala förskolor är det ibland svårt att vänja oss. Men vi inser att det bara är att tugga i oss eftersom han trivs jättebra på sin förskola.

Idag är sista inlämningsdagen till julklappsbyte så igår var jag på stan för att hitta en present för 60 kronor som passar en 1.5 åring. Efter lite velande föll valet på en plastkaffeservis, det fanns inte så mycket i den prisgruppen att välja på. Väl hemma kändes servisen allt för tråkig och jag bestämde mig för att sy en picnicväska till den. Jag tänkte att väskor och 1.5 åringar aldrig kan bara fel

Väskan är sydd i vaxduk och precis lagom stor för att rymma hela servisen.2 kommentarer:

  1. så fint med en påse till! vaxmaterial känns ju givet till småknoddar. lurigt det här med kostnadsfri vs inte. har jobbat mkt på kommunala skolor och förskolor, de är ju inte helt kostnadsfria heller med tanke på matsäck till utedagar, blomma till läraren vid avslutningar etc.

    SvaraRadera
  2. Håller helt med dig! Vår fsk är lite mer av allt bara och ordnar aktiviteter en till två gånger i månaden som innebär att vi ska ha med något extra, ha barnen utklädda eller finklädda. Inget kostar speciellt mycket men helt klart skulle det vara omöjligt att ha sitt barn på fsk om man kämpade med sin ekonomi. Lite sorgligt då gruppen barn blir väldigt homogen.

    SvaraRadera