måndag 7 december 2015

pysselhelg och julförberedelserEn av de trevligaste traditioner vi har i advent är en familjepysseldag. I år var vi fem familjer och för att det inte ska bli övermäktigt för någon att annordna dagen har vi bestämt att varje familj förbereder ett pyssel som kan passa de flesta åldrar. Jag köpte ljusfärger på Tiger och vi målade både långa ljus och värmeljus i mängder. Jättekul pyssel även för oss som inte är några fenor på att måla. Tyvärr innehåll bara paketet fyra färger vilket begränsade målandet lite. Barnen vill ge bort sina så vi eldar de ljus jag målade.

Tändsticksasken är dekorerad med samma bokpapper som jag gjorde alla julklappsetiketter av häromdagen.
Förutom ljusfärger fanns också en massa papperspyssel, färdiga pysselkitt och möjlighet att dekorera disktrasor. Ovan är en del av Tildas skapande från i helgen. 

I helgen började vi också med julförberedelser på riktigt. De senaste åren har vi mer eller mindre bott på infektionsrum på Ackis hela hösten så julstädning har bestått av en snabb damsugning och snabbstädning av toan för att sen fira jul i skenet av levande ljus...

I år har vi faktiskt fått vara hemma så i år har jag lite högre ambition. Jag älskar när det luktar rent i hela huset. I helgen fick badrummet på nedervåningen en rejäl omgång och ikväll ska jag börja med köket.

Sex hinkar skurvatten gick det innan badrummet var rent. Och då tyckte jag inte att det var någon riktig katastrof innan...
Måste dock vänta på sambon innan städning kan börja på allvar. Jag har haft två barn hemma idag, Signe behövde vila efter en skruttig natt och Dante har fått några mystiska prickar.  För att göra dagen mer utmanande har vi sjuka assistenter också. Tur att det finns kaffe sånna hör dagar. Och julinspiration hos Klockarbarn som förgyller den här dagen.

5 kommentarer:

 1. Jag köpte också ljusfärg på Tiger men har inte provat dem än, ser fram emot det nu när jag ser hur fina dina ljus blev. Låter kul att alla bidrar med lite pysselmaterial.

  Har du några bra tips till mig som ska göra fudgde för första gången?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att det kan vara svårt med fudge men receptet jag testade förra året var toppen. Man smaksätter med valfri choklad så giklar man inte min kan man ta en abra smak. När jag letat fram receptet kan jag göra ett inlägg om fudgen!

   Radera
  2. Jättegärna! Jag tänkte testa att göra en whiskeyfudge, har hittat flera bloggare som lovordar liknande recept. Smör, socker, grädde, kondencerad mjölk och så whiskey. Vågade inte skriva det på min sida då det ska bli en julklapp.

   Radera
 2. Mysigt med en familjär julpysseljunta och fina pyssel! Fint också så klart, att ni har kunnat hänga hemma i stället för på Ackis den här hösten!! Och jo du... kaffe det är livet det se.. näst efter nära och kära och lakrits förstås!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du, med kaffe och en påse lakrits tar man sig igenom nästan vad som helst.

   Radera