måndag 21 december 2015

Nu börjar det bli bråda tider


Idag har jag börjat med matförberedelserna på allvar. Löksill är nog den allra bästa sillen om jag får välja. Jag lägger in den i en lag på 2 dl socker, 1.5 dl vatten samt 0.5 dl ättika. Jag brukar göra precis så som det står på burken med inläggningsill så brukar det bli bra. Jag gillar att ha både röd och gul lök i och morot  är med ,ett för att jag tycker att det blir finare. Tyvärr verkar jag ha tagit en allt för stor burk i år så lagen räckte bara till hälften. Så nu sitter jag här och väntar på att lag nr två ska kallna....

Som jag skrev för någon dag sedan gör jag en ganska detaljerad lista med vad som ska förberedas varje dag så här i för jul. Dels för att inte missa något men också för att inte behöva göra allt sista dagen.

Så idag har jag förutom att lägga in sillen också gravat laxen, jag kör rödbetsgravad för jag tycker den blir supersnygg (och god). Testa ni också, här är ett recept. Jag har också förberett efterrätten halvvägs och jag har kokat lite godis. 

Imorgon på tjejernas första jullovsdag ska vi göra årets julgodis och pynta hemma. Kanske får vi till och med in  granen... 

Det här blir mitt sista bidrag i Klockarbarns julinspiration utmaning. 

3 kommentarer:

  1. Sill och lax är inte min grej men jag tycker inläggningarna är vackra och får julstämning bara av att titta på dem. Blir kul att se vad ni gör för godis imorgon, det är liksom mer min grej :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för att du deltagit i min utmaning och God Jul!

    SvaraRadera
  3. Så fint att du lägger in sill själv och gravar laxen! God Jul om vi inte hinner ses mer innan jul då!!

    SvaraRadera