onsdag 2 mars 2016

Påskharar


Sen igår eftermiddag är vi hemma igen. Inte riktigt utskrivna från sjukhuset men nu kan de inte göra något annat på sjukhuset än vad vi kan göra hemma. Så nu har vi några dygn framför oss med inhalationer var annan timma, dygnet runt, men det är ändå lättare än att bo på isoleringsrum på infektionsavdelning. Framförallt får man ju kramas med de två andra sjuklingarna här hemma.

De andra två sjuklingarna börjar bli tämligen rastlösa efter snart två veckor hemma. Så när vi kom på att det faktiskt bara är tre veckor till påsk kände vi att det är dags att komma igång med påskpysslandet. Den här idén har vi stulit från Tildas fritids där alla barn gjorde varsin påskhare förra året. Basen är en enliterstetra som vi klippt av men sparat 'öron' på. Sen har vi klistrat dit enfärgat pappa runt om, klippt ut öronbitar av att annat papper och slutligen målat ansiktet. Lådorna är fyllda med jord och i jorden har vi planterat smörgåskrasse. Hararna bör vara gröna och fina framåt påsk.

2 kommentarer:

  1. Skönt att ni är hemma igen. Vilka söta små harar ni har gjort och toppenidé att få fint krassehår till påsk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är lite skönt att vara hemma även om sömnskulden börjar kännas... Tilda gillar att göra påskharar och jag är aldrig sen att hänga på när hon vill pyssla!

      Radera