söndag 18 januari 2015

Att plocka in vårenFör att hjälpa oss stå ut med oxveckorna fram tills våren är här har Mitt hem är min borg en inspirationsutmaning. Att varje söndag dela med sig av sånt man gjort i syfte att inspirera andra och kanske också själv få lite inspiration!


Bloggutmaning jan-mars 2015


Jag har börjat plocka in våren den här veckan. Flera resor har gått till blomaffären och det har planterats och ställts ut små rara vårblommor i hela huset!

Det är massor med vivor och lökar och annat fint som fått följa med. Lite blåbärsris plockade lilla S och hennes assisten under jullovet och det har redan små blommor. Stora T är väldigt förhoppningsfull om att det kommer växa blåbär på vårt matbord...

Idag har också de första fröna kommit i jorden, så nu har startskottet för våren gått på riktigt. Så här tidigt sätter jag kronärtskockor och chili. Jag har tröttnat på att de brukar bli långa och rangliga så igår införskaffades en alldeles ny växtbelysning.

Ett av årets nyårslöften är att äta med grönt och mindre kött. Därför sådde jag också flera sorters sallat som förhoppningsvis kommer växa fint av belysningen. Av rena farten sådde jag lite krasse, började grodda alfalfa-groddar och påbörjade en odling av ärtskott.


Den stora utmaningen i vår är att vi ska gå ner 10% av vår kroppsvikt fram till sista maj. Än så länge funkar det bra, massor av sallad har vi ätit och några kilon har försvunnit. Jag har till och med köpt ett träningskort och använt det flera gånger.

Jag brukar inför mig själv rättfärdiga mina extra kilon med att jag varit gravid tre gånger och att det med ett svårt handikappat barn är det väldigt klurigt att få någon tid över till något annat än att vara mamma. Eftersom träning inte heller är det roligaste jag vet är det svårt att välja det de få stunder som finns.

Men nu är det dags för mig att börja förstå att vårt liv har förändrats. Med assistenter hemma finns det en mycket större möjlighet för mig att faktiskt börja ta hand om mig själv.

Därför har jag lagt till tre andra nyårslöften också. Unna mig själv en massage varje månad, se till att umgås mer med vänner och pyssla/handarbeta mer (för det gör mig glad!)

Det här ska bli en fuskponcho. En stor varm sak att krypa in i fram tills sommaren är här på riktigt!3 kommentarer:

  1. Vad gott det låter med allt du sått och planerar att så. Att föra in något nytt är ju så mycket trevligare än att förbjuda något befintligt. Heja er både med det och med bli-glad-löftena.

    SvaraRadera
  2. Bra sunda nyårslöften du har bestämt! Att ta hand om sig själv och må bra är det viktigaste i livet.

    SvaraRadera
  3. Kul att du vill vara med i utmaningen! Det var inte lite du planterat. Det smög dig liksom på när man läste texten. Först fick jag intrycket av att du planterat ett par saker men innan inlägget var slut lät det som en mindre handelsträdgård. Bra jobbat! Älskar färgen på ponchon! Verkar som att du är på god väg med alla tre löftena!

    SvaraRadera