tisdag 27 januari 2015

StrumpstoppningJag gillar inte att vara kall om fötterna, så jag har nästan alltid ett par raggisar eller tofflor på mig när jag är hemma.

För åtta år sedan förstod jag på riktigt hur man gjorde när man stickade raggisar. Jag har stickat några långt tidigare men då behövde farmor sitta bredvid och berätta precis hur jag skulle göra. Efter att farmor inte kunde sticka länge blev det inte heller några raggisar för mig.

De allra första jag stickade där för åtta år sedan är kanske inte de snyggaste jag stickat men de är de första alldeles egna. Det var därför lite tråkigt när det gick hål på den ena för ett tag sedan. Jag ogillar slitochslängkulturen generellt men det är extra svårt att kasta något man faktiskt gjort själv. Därför tog jag fram nål och tråd för att laga. Jag har aldrig riktigt lärt mig hur man gör men jag föreställer mig att det viktigaste är att fånga varje trasig maska vilket jag tror att jag lyckades med.Att hålet hamnade på hälen gör att jag misstänker att strumpan är lite för liten...Men den sitter skönt och nu är den i varje fall redo att tjäna mig i ytterligare åtta år?


När jag stickar raggisar gillar jag dem bäst om de är korta i skaftet, annars blir benen för varma innan fötterna en har börjat tina.

4 kommentarer:

 1. Oj stoppade strumpor! Det är något som jag är uppvuxen med. Det är därför jag hellre slänger strumporna. Trots att jag inte gillar att slänga utan brukar ta till vara det mesta och återbruka. Men det var den där hårda känslan som blir när strumpan är stoppad.

  SvaraRadera
 2. Visst är det nåt speciellt med det där första man lyckades sticka alldeles själv!

  Vad roligt att du vill teststicka mina vantar 😊 Jag hittade ingen epost-adress till sig, men maila mig på karinalarsson83(a)hotmail.com så ska jag skicka mönstret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är på sjukhuset med vår Signe. Mailen strejkar... Så jag hör av mig när jag är hemma igen!

   Radera