måndag 26 mars 2012

Orkidépyssel

Vabddagarna kommer tätt i vår. Idag har jag spenderat den större delen av dagen småsovandes till olika disneyfilmer men framåt eftermiddagen fick jag ändå lite oväntad energi. Jag lyckades locka upp femåringen ur soffan och tillsammans sådde vi årets tomatplantor. Som vanligt sådde jag får många frön så jag kommer antagligen få skänka plantor till alla som vill ha i år igen. Att man aldrig lär sig...

Orkidéer trivs hemma hos mig. Antagligen eftersom de inte får någon direkt omvårdnad. Idag har jag chockat några av dem och planterat om dem. Vi får se om de dör av chocken eller om de bestämmer sig för att blomma igen. Under hela vintern har jag varit bortskämd med att minst tre har blommat samtidigt men nu är det bara en som blommar och det ser lite ensamt ut i fönstret. Tur att den är riktigt fin!
Vabdagar innebär en hel del slösurfande också... Idag hittade jag en beskrivning på att vika servetter till harar vilket jag så klart var tvungen att testa på en gång. Beskrivningen hittar du hos Martha Stewart.

4 kommentarer:

 1. tråkigt med massa vabbande... hoppas ni kryar på er snart! Servetten är jättesöt, aknske skulle prova på att vika sådana! :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken söt hare! :-)

  Här måste vi vänta en vecka med att plantera frön, men jag känner verkligen igen mig i att plantera för många. Det tycks jag göra varje år.

  Kram Bea

  SvaraRadera
 3. vilken rolig vikning! Lyckliga du som lyckas med orchideer! Här hemma går det inte lika bra.. kram emelie

  SvaraRadera
 4. Älksar servettvikningen! Har sett beskerivningen på andra ställen och tänkt att jag ska försöka mig på det där till påsk.

  SvaraRadera