söndag 5 februari 2012

Bakdag

Jag har köpt en ny brödbok. Under veckan har jag läst i den och drömt om vad jag ska baka. De flesta recept innehåller så klart surdeg (ingen bagare skriver ju böcker utan surdeg...) och jag tog fram surdeg ur frysen (jo de går utmärkt att frysa surdeg) redan i mitten av veckan. Sen behövde jag invänta orken...

I fredags kväll blev det i varje fall deg och stärkt av författarens löfte om att degen gick att jäsa i ett och ett halvt dygn i kylen gjorde jag iordning två plåtar bröd. En som gräddades i går morse och en som gräddades idag. Jag lovar, det gick hur bra som helst.
Glad i hågen startade jag upp två till surdegar, vetesurdeg och grahamssurdeg. Ser inte fram mot att mata mina surdegar imorgon bitti. Känns inte som någon klockren måndagsmorgon...

Idag blev det några fler bröd som vi precis har mumsat på. Bröden är bakade på Durummjöl och vetemjöl och jästa i korgar.

Igår var syster yster här med sin familj. Vi papparspysslade med barnen och jag gjorde kort. Får se om jag visar dem senare... Jag fick en kruka pärlhyasinter av syster och den planterade jag om idag. Den pryder köksbordet fint.
Hakiskampen fortsätter. Här är de två senaste.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar