söndag 8 februari 2015

Storstickad poncho

Jodå, vi är fortfarande på sjukhuset. 11 dygn har vi varit här nu. Tur att vi ändå har nära till Uppsala så att vi kan turas om att vara här.

Signe kryar på sig, hon har återhämtat sig från coronaviruset men eftersom hon inte piggade på sig efter det togs nya batterier med prover och till slut hittade de pseudomonas bakterie. Det botas med intravenös antibiotika i tio dagar. Vi har klarat två dagar av den kuren....

Det bästa med långa dagar på sjukhuset är att det blir mycket sticktid! I mina händer den här veckan har förutom snornäsdukar alltså mina stickor varit. Jag har stickat klart min poncho.Den stickas som en lång bred sjal som man syr ihop. Kortsidan sys ihop med början av långsidan på andra änden av sjalen. Rätstickning på stora stickor. Ibland behövs sånna projekt som inte kräver någon eftertanke!

 

Jag gjorde en likadan för massor av år sedan och det har varit lite av min favorit. Här på sjukhuset är det allt för varmt för fluffiga ponchos men så fort vi kommer hem ska jag krypa in i den!

Något annat bra med Uppsala är Yll och tyll, en promenad dit har det blivit och på stickorna nu sitter en ny pyttipanna.Det här är mitt bidrag till Mitt hem är min borgs utmaning


7 kommentarer:

 1. Oo, nu vet jag vad jag ska göra med det fina garnet jag fick i julklapp!
  Håller tummen för att ni snart får vara färdiga med er sjukhusvistelse.

  SvaraRadera
 2. Jag kan tänka mig att det är bra att sticka något som inte innehåller för mycket mönster eller maskräknande när du har tankarna på annat. Den blev så fin och när det är luftig blir den ju ofta väldigt varm också. Hoppas allt reder ut sig snart och att ni får komma hem.

  SvaraRadera
 3. Skönt att ha något att göra och en promenad till Yll och tyll låter ju verkligen inte fel. Krya på lilla Signe och hoppas att ni snart får åka hem! Måste hon ta hela ab-kuren intravenöst?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det odlas på labb och vi håller tummarna men än så länge är det intravenöst som gäller.

   Radera
 4. Vackert!! Trist med nytt skit men skönt att det upptäcktes så hon kan få rätt behandling nu.

  SvaraRadera
 5. Lika bra att se det positiva i situationen - Sticktid! :)
  Fint med enkel poncho!

  SvaraRadera
 6. Bra med handarbeten som inte kräver tankeverksamhet. snyggt blir det också. Hoppas att ni snart får åka hem!

  SvaraRadera