söndag 13 maj 2012

Odlarglädje!

Vi närmar oss oavgjort jag och Björken... och jag har tagit mig i kragen och planterat om en del av frösådderna. Nu är det fullt i alla fönster och till sambons förtret så måste ett extra bord flytta in i vardagsrummet nu för att alla små plantor ska få plats.

I helgen har jag planterat om en av tomaterna, en av gurkorna, purjolöken och solrosorna. I veckan kommer pumporna, de andra gurkorna och melonerna behöva planteras om och det är då det börjar bli riktigt klurigt att få plats med allt trots det extra bordet.I ena fönstret i köket väntar bland annat gurka, solros, pumpa, majs och vattenmelon på att bli tillräckligt stora för att planteras omoch i stora fönstret i vardagsrummet står kronärtskocka, chili och tomat och en del annat. Chilin och tomaterna ska snart planteras om för andra gången.

Så här års är drömmen om ett eget växthus alltid störst. Tänk att få ha ett helt hus att ställa alla små plantor... För att de inte ska skräpa ner allt för mycket inomhus har jag dem på olika brickor och tråg. Jag brukar spara alla de där stora trågen som kött säljs i.

Resten av året tycker jag att kött bara ska ätas i små mängder och inte så ofta men nu på våren när både grill- och odlingssäsongen har vinster av stora köttinköp brukar jag göra några undantag... till sambons stora glädje som inte fullt delar min ideologi kring kött.


Idag har vi firat bästa M som fyller år och han fick ett hemmagjort kort samt ett litet bidrag till den blivande trädgården.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar