söndag 21 februari 2016

vinterodlar


Ute vräker snön ner vilket ser lovande ut för en veckas sportlov men grönsaksodling är kanske inte det första man kommer att tänka på. Enligt många åretomodlare är det ändå ingen omöjlighet. Inspirerad av Sara Bäckmo har jag testat att förså mina grönsaker i plastbackar utomhus. I första lådan har det gått ner rädisor, ruccola, persilja, dill, sallat och spenat. Det ska bli en back till med blommor. Rosenskära, krasse, roseneternel och zinia blir det i den lådan. Sara lyfter ett varningens finger för att det blir många plantor som måste ha någonstans att ta vägen efter att man skolat om dem en första gång. Min plan är att låta dem stå i mina växttält som jag köpte på Rusta förra året. Tänker också köpa en drivbänk som passar på pallkragar så förhoppningsvis kan grönsakerna gå rakt ner jorden när de är tillräckligt stora.

Jag har aldrig odlat på det här sättet så jag ser det här året som ett försöksår. Faller det väl ut kommer jag testa fler sorter nästa år.


4 kommentarer:

  1. Jag köpte ett sånt där växttält förra året som blåste i smådelar efter en lite väl blåsig natt. Var bara att kasta. Trist att man bor i ett sånt blåshål.
    Bättre lycka för dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina klarade sig hela förra året trots att det var en riktigt blåsig sommar. Jag har mina står på lastpallar och jag förankrar dem ordentligt i pallen!

      Radera
  2. Lycka till med detta spännande odlingssätt! Håller utkik för fortsättningen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Blir det bra lär jag skriva om det igen. Men om det blir tyst om lådorna kan man ju gissa hur det gick. ..

      Radera