fredag 5 februari 2016

Fredagsmellis


I julas fick jag ett rånjärn. Lite med kommentaren, hur ofta tror du att du kommer att använda det här då. Kanske inte jätteofta men idag använde jag det för andra gången. Det är så lyxigt att få äta glass i helt färska rån. Smaken är hundra gånger bättre än tråkiga köpta. Och det tar inte heller så lång tid att göra dem. Lite varmt är det så klart i själva vikandet men jag är ganska värmetålig så det funkar för mig. Recept på strutar finns det gott om på nätet så det är lätt att hitta.Ska nog ta och damma av glassmaskinen också... så här goda strutar kräver faktiskt en riktigt god glass. Men idag fick vi nöja oss med köpeglass. Barnen tyckte att det var en riktigt lyxig inledning på helgen ändå. Men då fick de ju också frossa i strössel, såser och maränger i sina glassar.4 kommentarer:

 1. Åh jag önskar mig också ett rånjärn, saknar mormors goda rullrån =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rullrån är en bortglömd liten fin kaka. För mig är det en kaka man äter på sommaren i en syrenberså. Ska öva så jag kan göra perfekta rån tills syrenen blommar!

   Radera
 2. Åh, blev ju dundersugen på det här nu och klockan är bara halv nio ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Attans då. Och långt till helgen är det ju också;) Men man kan alltid unna sig en liten ojvadjagärbrasomstårutmeddethärtristafebruarivädretglass så här mitt i veckan också.

   Radera