onsdag 3 februari 2016

gästtoa på plats...igen


I somras när vi kom hem från vår gotlandssemester möttes vi av en liten insjö på vår gästtoa. Röret som förser toan med vatten hade stått och droppat medan vi var borta och många droppar små blev tillsammans ganska mycket vatten. Försäkringsbolaget kom ganska snart och det var bara att riva ut det blöta. Det tar lite tid att renovera även en liten toa. Först skulle det torkas och sen byggas ihop igen. Och svårast av allt alla dessa val... Efter lite funderingar valde vi tapet och matta istället för klinker och kakel. Mest utifrån ekonomiska prioriteringar, för även om toan behövde renoveras hade vi inte riktigt tänkt att göra det nu.

Vi vet alla att gästtoan kommer ganska långt ner på listan över rum som ska renoveras vilket innebär att man aldrig kommer göra om där igen... Därför funderade vi ett tag på att göra toan neutral men som ni kan se blev det inte riktigt så. Jag har alltid varit fascinerad över hus där det finns toaletter från sextio- och sjuttiotalet med storablommiga- eller medaljongtapeter. Så vi valde att gå på det spåret men men en modernare twist. Tapeten heter herbarium och är ritad av Stig Lindberg.

Toan är liten och vi fick leta lite innan vi hittade inredning som får plats och som vi gillar. Idag kom äntligen hantverkarna för att toan skulle bli klar! Men tror ni inte att lamporna i spegeln var trasiga så nu måste vi vänta på en ny. Elektrikern var snäll och hängde upp en tillfällig lampa så från och men imorgon går toan att använda vilket ska bli skönt. Vi är många hemma så den extra toan har varit saknad. 


2 kommentarer:

  1. Älskar tapeten! Kul med kopplingen till äldre tapeter på toaletter, kan verkligen se det framför mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi är också lite kära i tapeten och nog kommer den också föda en del kommentarer, framförallt om en så där tio år.

      Radera