måndag 9 november 2015

Virkade disktrasor

Jag har provat flera olika sätt att virka och sticka disktrasor. Min erfarenhet är att det inte spelar så stor roll vilket mönster trasan har för alla jag testat har fungerat bra. 

Mest snabbvirkad är en trasa med vanliga stolpar på varandra. Den gröna bomullstrasan i mitten är en sådan. Den röda rutiga är stickad efter beskrivning hos Hildurs barnbarn (kolla gärna in hennes månadens disktrasa för att få mer inspiration). Den tredje trasan är efter eget huvud...

De finaste trasorna tycker jag blir de i snäckskalsmönster. Här har jag virkat några. Hmm kanske ska jag ta och göra några såna också...

Hemmavirkade (eller stickade) disktrasor brukar vara en uppskattad present. Kanske som en extra present under granen eller varför inte som en gåbortspresent om man råkar bli bjuden på spontanglögg i adventstider.

Kolla in hos Klockarbarn där hon samlar inspiration för att komma i julstämning.
10 kommentarer:

 1. Vilken kärlek att få en hemmagjord disktrasa så fint paketerad.

  SvaraRadera
 2. Bra gåbortpresent! Disktrasor behövs ju alltid och hemgjord smäller nog högt.

  SvaraRadera
 3. Det är ju absolut den bästa disktrasan också! Bara tvätta och köra igen. Min favorit är gjord av lin och den är rätstickad. Det är mer materialet jag gillar än själva mönstret. Som du skriver är inte mönstret så viktigt och jag håller med dig. Vilket material föredrar du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lin är snyggast! Men jag tycker bomull funkar lika bra.

   Radera
 4. Bra idé. Undrar också vilken typ av garn du virkar disktrasor av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder båda lin och bomull. Det måste vara 100% naturliga fibrer!

   Radera
 5. En sådan (eller två) skulle nog gärna få flytta hem till mig också... :)

  SvaraRadera
 6. Jättefina klappar eller presenter! Vad har du för storlek på dem? Man blir ju onekligen väldigt sugen på att tillverka egna! Jag gjorde själv ett test, men det blev till en nätkasse istället... bra med mönster m a o! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar försöka få dem ungefär i storlek med en wettex. De flesta beskrivningarna är lite större men jag som är lite svag i händerna tycker att det är för tungt att krama ur vattnet då.

   Radera
 7. Snygga disktrasor av alla det slag är inne. Själv har jag inte provat mer än en gångs trasorna. Hur omilömedvetet som helst. Jag får önska mig stickade disktrasor av tomten för det lär jag väl inte hinna att sticka själv.

  SvaraRadera