måndag 16 november 2015

Julklänning
Jag har varit på Klänningssmide i Teda, för andra gången. Idén med klänningssmide är att under en dag sy en klänning som är helt måttanpassad efter just dig. Och vid dagens slut har man inte bara en klänning att ta med hem utan också det anpassade mönstret.

Igår sydde jag en röd smalspårig manchesterklänning. En julklänning. Mjuk och djupröd, med perfekt passform, helt klart en perfekt julklänning. Jag blir glögg- och knäcksugen bara jag tittar på den.

Tyvärr har jag lite jobb kvar på den. Eftersom jag inte ville ha någon synlig söm i nederkant blir jag tvungen att sy upp den för hand. Ärmarna blev okej men skulle kunna få mer vidd, därför kommer jag antagligen att åka ut igen och få hjälp att fixa dem.

Om ni undrar vad det här är för modell så heter den Leja men jag fick den omritad så att den har en v-ringning istället. Första gången sydde jag klänningen Sofie som är en bra vardagsklänning. Jag tror att jag redan sytt sex Sofie så den kursen har lönat sig med råge. Vi får se hur många Leja det blir.

För mer julinspiration kolla in hos klockarbarn.

5 kommentarer:

 1. Fantastiskt fin julklänning (även om jag nog tycker att den kan användas året om) :) Och vilken bra grej med klänningssmidet under handledning!! Aldrig hört talas om kursanordnaren! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 2. Den ser härlig ut! Nu vill jag också ha en röd manchesterklänning...

  SvaraRadera
 3. Söt klänning! Och en fräck avslutning på längden

  SvaraRadera
 4. Åh vad kul att kunna sy kläder! Den är superfin. Hoppas du får klart den till jul. Jag har helt gett upp det. Sydde en klänning för någon vecka sedan till min dotter eftersom hon tjatade men det är inget jag är stolt över. Hon blev dock nöjd.

  SvaraRadera
 5. Just en sådan "sy själv men med hjälp"-kurs vill jag också gå. Tänk att kunna sy såhär snygga klänningar som du gör. Härlig färg har du valt också.

  SvaraRadera