tisdag 28 januari 2014

En tröja till T


Jag tycker det är kul att kika in på andra bloggar och se vad som skapas därute. Ofta slås jag av vilken otrolig fart vissa har när de stickar eller virkar. Det är liksom som att det inte är någon ansträngning alls för dem att skapa de mest fantastiska alster. För mig är det mer så att alla projekt som är större än en disktrasa, raggsocka eller vante tar lååång tid att få klart.

Delvis blir jag trött i händerna av att sticka och virka så jag kommer inte så långt varje dag men framförallt saknar jag uthålligheten det behövs för att ta upp samma handarbete varje kväll och fortsätta tragglandet. Jag brukar börja i rasande fart men sen tar det liksom slut och arbetet måste ligga till sig lite...

T's tröja till exempel började jag på i juni. Raskt var bakstycket klart men sen var det liksom för tråkigt att sticka ett nästan likadant framstycke. I höstas tog jag ny fart men då fastnade jag på ärmarna där mönstret inte riktigt gick ihop sig. Tillslut listade jag ändå ut hur det skulle vara men då hade jag ju redan stickat ärmen tre gånger....

Det enda som verkar skilja mig från andra stickerskor är att när jag nu äntligen är klar med alla delar så tycker jag att det är otroligt roligt att sy ihop allt och som i det här fallet virka en liten spets runt alla öppningar på tröjan. Fina T har redan haft tröjan i skolan och berättat för alla att hennes mamma stickat en tröja till henne. (stolt mamma!)

Kika in hos husmorsskolan vetja! Massor blir gjort där på tisdagar!


5 kommentarer:

 1. Jättefin. Känner igen det där med att köra racerfart först, men sen blir det segare. Men å andra sidan så är det slutresultatet som räknas, inte tiden :-)

  SvaraRadera
 2. Så fin den är.och gullig

  SvaraRadera
 3. Så är det för mig också; jag är entusiastisk när jag börjar men sedan tar det oftast lång tid att färdigställa ändå. Men för det mesta blir det klart någon gång i alla fall. Vilken söt tröja!

  SvaraRadera
 4. Det känner jag igen .. en stor anledning till varför jag alltid har flera saker på gång samtidigt så man kan växla . tröjan var riktigt snygg .

  SvaraRadera
 5. Vad fin tröjan blev. Ibland tar det lite tid men det är det värt.

  SvaraRadera