tisdag 5 juli 2016

Bunkrar till vintern!På vår tomt växer det fläder lite överallt, det har är nästan som ett ogräs men ett ganska lyxigt sådant. Jag var lite orolig över att jag skulle missa flädersäsongen i år eftersom vi var bortresa hela midsommarveckan men väl hemma igen möttes vi av en tung fläderdoft och en trädgård som formligen hade exploderat i vit fläderblom.

Jag gör alltid flädersaft och för mig är det helt klart den bästa sommarsaften. Jag dricker den i stora glas tillsammans med massor av is. Så nu behöver bara de där supervarma dagarna komma för saften är klar!

I en trädgårdsgrupp på Facebook tipsade någon om att inte slänga citronen från saften utan istället göra marmelad av den. Tror faktiskt att det kan vara den godaste marmelad jag har gjort. Det kommer definitivt bli marmelad också nästa år!

När vi ändå hade farten uppe åkte vi iväg och plockade jordgubbar som det både blev sylt och mos av. Moset gör jag genom att mixa jordgubbar med socker. Sen fryser jag små burkar med moset och tar fram till lite lyxigare helgfrukostar i vinter. Lite jordgubbsmos på en nybakt scones eller ringlat i en skål med fil, jag då går det att stå ut också i novembermörkret.

2 kommentarer:

  1. Instämmer. Citron från safttillverkningen blir underbar marmelad.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Enda trixet är att få den att räcka, det blev ju retsamt lite marmelad.

      Radera