lördag 5 mars 2016

Ägg till påsk


Idag är vi på dag 16, den här infektionsomgången. Att Signe kan vara sjuk länge är vi lite vana vid men att de andra också är under isen så här länge, det har aldrig hänt. Men vi börjar ändå se lite ljus i tunneln och hoppas att Dante orkar åka till förskolan på måndag. 

I väntan på tillfrisknade fortsätter vi att påskpyssla och igår gjorde vi påskägg av ballonger, bommulssnöre och tapetklister.  Ett roligt men ganska kladdigt pyssel. Dante tyckte det bästa med pysslet var när han idag fick smälla balkongen med en nål. 

När jag tittar på bilden med äggen ser jag en sak som stör mig. Att vi just nu har levandeljusförbud hos oss. Signe behöver extra syrgas och så länge syrgastuberna är framme är det inte så smart att tända ljus. Det är så klart en liten uppoffring men ändå något jag hakar mig lite på. Speciellt sånna här dagar när det är lite gråmulet och man mest vill kura i soffan under en filt och tända en massa levande ljus.

8 kommentarer:

 1. Ljus gör nog sitt för trevnaden och höjer mysfaktorn - nu finns det ju dock batteridrivna ljus av olika kaliber, både att köpa och att göra själv. Kanske bpgot att testa? Som de här fina http://www.familjenbahne.com/?p=19812

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken har slagit mig men jag har haft lite svårt för de bateridrivna ljus vi testat. Har tyckt att ljuset fladdrar lite för mycket. Vi håller istället tummarna att syrgastuberna kan plockas undan km några dagar.

   Radera
 2. Jättefina ägg, jag blir verkligen sugen på att testa att göra såna.

  Jag tänkte också föreslå batteridrivna ljus men om det inte känns ok så kanske en liten batteridrivan ljusslinga? Det har jag kört med i vinter, mysigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det har funnits i planen ett tag att skaffa fler ljusslingor men jag har inte riktigt kommit mig för än....

   Radera
 3. Superfina ägg! De kan ju vara fina att ha på fönsterbrädan i bara dagsljus också, Kanske med lite stenar och annat naturmaterial

  SvaraRadera
 4. Vi har också försökt oss på ägg med snöre, men vi använde ett vanligt garn och det blev bara pannkaka. När vi smällde ballongen kollapsade hela äggen. Tröttsamt! Kanske få ge det ett försök till - men med bomullssnöre… Täckte ni ballongen med nått, typ plastfolie?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi klistrade direkt på ballongen. Vi virade snöret runt om och kladdade på rikligt med klister mellan varven. Tror att hemligheten är att snöret måste bli genomdränkt av klistret.

   Radera