söndag 6 mars 2016

barnkammaren

Idag har jag äntligen kommit mig för att göra ordning en liten barnkammare till mina småplantor. Bland fröplantorna hittar man tre sorters chili, några sallatsplantor, två sorters basilika, en sorts tomat (för inomhusodling), tre sorters paprika, en sorts kronärtskocka och en sorts aubergine. Under växtlampan står också mina sticklingar av pelargon samt fuchsia, en rotad kärleksört och mina övervintrade habaneroplantor. 


De börjar bli riktigt fina, habaneroplantorna. Idag klippte jag mer dem lite till. Jag klippte bort de grenar som inte spruckit alls och så klippte jag bort en del grenar som spretade lite väl mycket. Chilin verkar trivas toppen och ha redan börjat blomma. Undrar om man ska låta den blomma så här tidigt eller om det är bättre att knipsa av blommorna? Jag låter blommorna sitta så får vi se hur det blir.

Idag har jag hittat ett toppentips. Jag brukar skära av botten på enliterstetror och använda dem till att odla i. Nu tipsade Anette om att använda terrorn till växtetiketter också. Perfekt. Från ett juicepaket blir det en kruka och 16 etiketter. Bra utdelning av något som skulle ha slängts.


4 kommentarer:

 1. Jag har också använt tetra till plantetiketter och tog en vattenfast spritpenna när jag skrev på dessa. Men texten bleknade snabbt när de kom ut sen så hållbarheten på mina var inte nån höjdare. Kanske man ska använda nån bättre penna. VIlka härliga plantor du fått igång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får se hur de klarar sig. Jag använde en permanentmarker penna. Det brukar vara viktigast att hålla isär dem nu när de är så här små. Senare brukar jag kunna skilja de flesta ändå.

   Radera
 2. Vilken härlig grönska du har på tillväxt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Jag har alltid lite svårt med måttlighet, även när jag odlar...

   Radera