onsdag 24 februari 2016

chili sin carne med lantbröd


Här hemma är barnen fortfarande hängiga. Med en konstig snuva som går i vågor, vissa dagar käns det som barnen är friska men nästa dag är de febriga och trötta igen. Vi försöker göra det bästa av dagarna ändå. Idag har vi spelat spel, fikat med kusinerna och bakat en massa bröd. Det blev tekakor i långpanna, formfranska med vallmofrön och schweiziskt lantbröd. Jag bakade lantbrödet med vikningen uppåt så det fläkten ut sig när jag gräddade det. Vi kan väl låtsas att det var helt enligt planen att det schweiziska brödet skulle se grekiskt ut och inte bara ett enkelt misstag....

Till middag blev det en chili sin carne efter det här receptet. Väldigt gott men nästa gång kommer jag halvera cayennepeppar så barnen också kan äta maten... Som det nu var gick det åt massor men gräddfil och en hel del av det schweizisktgrekiska brödet.

2 kommentarer:

  1. Det låter som samma sjuka Rut hade i en dryg vecka (och hela hennes dagis). Hon var feberfri på dagarna från dag två, men fick feber varje kväll och natt. Hoppas det går över snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi hållet tummarna varje dag att det är över men Dante går in på sin andra vecka ikväll... och med tjejerna som började några dagar senare så räknar vi med att vi har några dagar kvar...

      Radera