söndag 19 februari 2017

SpenatupproretMånga med mig är flitiga läsare av Sveriges största trädgårdsblogg, Skillnadens trädgård. Den ligger helt rätt i tiden och prickar inte bara in trenden att odla nära, hållbart och giftfritt utan utmanar också gränserna för hur det är möjligt att odla.

Just nu har Sara som driver bloggen utlyst ett spenatuppror (Läs mer om det i länken ovan) och jag är så klart inte sen att haka på.

Så här har jag odlat spenat i min trädgård. 

6/12 sådde jag en halv pallkrage spenat (såddes i rader). Pallkragar täcktes med lock för en vecka sedan och kommer förhoppningsvis fungera som en kallbänk. 

29/12 såddes det lilla friland som skymtar i överkant på bilden oavan. Två rader med spenat hamnade där 

13/2 bredsåddes spenat i varmbänken (där har den redan tittat upp). Tror att varmbänksodlande hamnar utanför spenatupproret men jag är löjligt glad över att det redan växer i min trädgård!

Idag sådde jag en hel bädd med bara spenat.

Sorten jag sått på alla dessa platser är Matador.

Under veckan hoppas jag hinna så ytterligare en bädd men då ska jag så Medinia. Kul att se om det blir någon skillnad med så här tidiga sådder. 

Slutligen kan jag inte låta bli att dela med mig av vad som mötte mig under växtlamporna i morse. En gurkblomma på min Beit Alpha planta. En hanblommma förvisso men ändå...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar