måndag 2 november 2015

Halsband till Farmor

Tilda och jag har gjort papperspärlor. Ni vet såna långa trianglar som man rullar på en tandpetare och fäster ihop genom att limma spetsen. Såna pärlor. Väldigt meditativt att göra så det blir gärna alldeles fär många...

Jag gillar pyssel som barnen kan göra som ändå blir vuxensnyggt. Tillsammans med en enkel träpärla tycker jag att det här pappershalsbandet blir riktigt fint!


Och ni som blir oroliga över att farmor ska se sin julklapp i förväg kan andas ut. 

Barnens farmor har inte bekantat sig med internet än så just hennes julklappar är lite av vad jag tänkt att dela med mig av redan innan jul!

Kolla in klockarbarn om ni börjar bli sugna på julinspiration redan nu!

7 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig. Såna papperspärlor har jag också gjort och det blev verkligen för många. Det var ju så kul att göra dom...

  SvaraRadera
 2. Bra att börja med julklapparna i tid :) Det där är säkert ett bra pyssel för lite äldre barn!

  SvaraRadera
 3. Tror farmor blir glad! Och hantverkande barnbarn bådar ju gott för framtiden! :) Jag snöade också in på dessa pärlor förra julen, det blev en hel girland till granen!

  SvaraRadera
 4. Moster skulle också bli glad för ett sånt halsband :-) och var inte orolig, förjag har hunnit glömt till jul :-)

  SvaraRadera
 5. Så mycket nu pysslat! Både till farmor och Halloween. Tycker alla barnen blev superfina! Det är kul att se att det inte behöver vara dyrt färdigköpt för att kunna bli bra!

  SvaraRadera
 6. Jag har faktiskt aldrig gjort såna pärlor. men det blev ju riktigt snyggt! Hur gör en mer exakt? Vilket slags papper behöver jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ett riktigt återbruk. Man använder glossiga tidningar. Välj sidor med färgglada bilder. Skär ut liksidig trianglar lika långa som kortsidan. Rulla hårt från basen av triangeln på en tandpetare. Limma spetsen så håller pärlan ihop!

   Radera