tisdag 3 september 2013

Sylta, safta och spara!

Jag fullkomligen älskar att sylta och safta. Tror att det tillfredsställer samlarmänniskan i mig. I vårt garage har vi ett extra kylskåp som är igångsatt på lägsta nivån och blir på så sätt ett perfekt ställe att förvara mina konserver.
 
 
Så här långt på säsongen har det blivit två sorters gurka, blåbärssylt, flädersaft, svartvinbärssaft, plommonmarmelad, körsbärssaft och sylt samt en ynka burk rödbetor.
 
 
 
 
 
 
I nya huset har vi ett stort körsbärsträd som bjöd oss på sötsura bär perfekta både till att äta och att konservera. Några påsar har hamnat i frysen för att bjud på körsbärssoppa under vintern. I frysen ligger också årets äppelmos och jordgubbssylt och väntar.
 
Det är lite som att spara en del av sommaren till de där dagarna i november när vi behöver lite påminnelse om att solen faktiskt skiner ibland.
 
Annars är veckans stora att vi äntligen ansökt om assistent åt fina S. Tror att det kommer bli bra även om det är med blandade känslor vi nu öppnar upp vårt hem som en arbetsplats.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar