lördag 7 maj 2016

omplanteringsdax


Idag fick mina övervintrade chiliplantor ny och större kruka. Som ni ser är de helt fulla av blommor och har växt sig riktigt fina. Och fast det har varit sommarväder de sista dagarna så får de bo kvar inomhus några veckor till. Något växthus har jag inte än (även om det står högt upp på önskelistan). Och i de små växttält jag har går det inte att ha extra värme i så alla värmekrävande växter står kvar inne.

Igår satt jag också de sista fröera som ska förgros inomhus, det blev två sorters gurka, två sorters squash en nakenfröpumpa och en hel del
 fännkål. Risk för att det blir lite trångt inomhus den närmaste månaden..

Det första växttältet utomhus börjar också bli fullt. Mest plats tar ett gäng jordgubbsplantor och mina purolökar som visst blev några fler än vi kommer behöva... I år igen...2 kommentarer:

  1. I år har jag förgrott mycket mindre. Vet inte varför egentligen. Jag har svårt att hålla mig till en plan och har svårt att hitta en plan. Igår sådde jag ute och gick mest runt och placerade fröer lite här och där. Försökte tänka ut vad som växte där förra året. Hm. Jag har en del kvar att lära.Lycka till med dina sådder.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Jag är också i en inlärningsfas. Och hur jag än gör blir det för mycket av det mesta... I år kommer jag att öka min odlingsyta rätt ordentligt så kanske kanske allt får plats i år...

      Radera