fredag 22 augusti 2014

Leva av vad jorden ger

Det finns inget bättre än att sätta frö och vänta på att det ska växa. Varje vår drömmer jag om allt gott jag ska laga från mitt land, hur vi ska vara helt självförsörjande av grönsaker under sommaren och hur jag ska fylla frysen med godsaker som räcker hela vintern.

Mitt i sommaren brukar jag ändå ha en liten dipp. Jag tycker att det är jobbigt att vattna, gödsla och rensa ogräs. Ni vet allt det där som behövs för att växterna ska trivas riktigt bra. Jag blir också lite mer realistisk och inser att det inte går att odla i överflöd när man är hänvisad till några få pallkragar, som också får precis så mycket sol att växterna klarar sig.


Som vanligt blev inte resultatet lika storslaget som drömmarna men smaken av nyskördar gurka eller helt nyupptagen färskpotatis eller smörslungade vaxbönor eller...

Jag ni förstår, det kommer att odlas nästa år också. Mest pepp fick jag ändå av min stora tjej. "Mamma, tänk vad bra att vi kan odla allt som går att köpa i affären". Kanske kanske lyckas vi uppfostra ett barn som förstår att maten inte växer på ICA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar