måndag 10 februari 2014

Vårlängtan


I murrigaste vintern börjar alltid den där känslan komma. Ni vet den där längtan efter att kliva rakt ut utan att först brottas med overaller, mössor vantar och kängor. Den där längtan efter att gå till odlingslådorna och plocka sallad till kvällens grillmiddag och att gräva upp ett gäng potatisar som ska kokas med massor av dill. 

Ni vet den känslan.För att stå ut planterar jag så mycket fröer jag kan. Redan har kronärtskockor och chili kommit i jorden. Jag drömmer om att koka mina kockor och sen äta dem doppade i smör. Chilin kommer hamna i sallader och wokar, i grytor och såser men främst är de superbra att frysa och räcker på så sätt hela året. I år ska vi också köpa en rök och jag ska testa att göra egna chipotle. Är också sugen på att göra egen sambal. Ni ser, längtan är stor nu. Vi får se vad som blir verklighet av drömmarna!

Ikväll ska jag peta ner paprika i jorden också. Har stora drömmar för dem också men där är jag mer realistiskt medveten om att jag aldrig lyckats få några paprikor tidigare...

I år har jag återbrukat lock från plastburkar för att få etiketter till mina krukor. Märkpenna fastnade bra och är vattenfast!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar