lördag 23 juli 2016

Mat från trädgården


Det är så enkelt så här års att få till det där lite extra när det gäller maten. Som häromdagen när det jag hittade i frysen var en ensam laxbit som blivit över. Så med den som utgångspunkt gav jag mig ut på jakt i trädgården. Tillsammans med lite lök, en fänkål och en massa sockerärter trollade vi till en god pastasås.

Löken och fänkålen strimlade och stektes i lite smör någon minut. I med en halv dl vitt vin som fick koka bort. Sen på med gräddmjölk som fick koka en stund sen saltades och pepprades efter tycke och smak. Sista fem minuterna kom laxen i, skuren 1x1 cm stora kuber. Och allra sista minuten fick alla sockerärter komma i! Med nykokt pasta och med sallat från trädgården blev den där överblivna laxbiten en fin lunch till fem personer.

Att vi fick en knäckig rabarberpaj till fika på eftermiddagen gjorde ju inte matdagen sämre!

Annars blir det mest grillat just nu! Det här är veckans matlista.

Torsdag: grillade revbensspjäll, nyupptagen potatis, fänkålssallad och grillsås.
Fredag: grillad regnbågsfilé, nyupptagen potatis, gräslökscreamfraise och en grönsallad.
Lördag: grön lasagne med smak av pesto och en stor grönsallad.
Söndag: grillad hamburgare med ugnsstekt potatis
Måndag: grillade räkor med aioli och nybakad baguette
Tisdag: wokad kål med kyckling och ris
Onsdag: pigg laxpasta

2 kommentarer:

  1. Vilken god meny för veckan!! Och tusen tack för ett bra recept, det ska jag prova redan idag :) Jag har fryst lax i frysen och färsk pasta i kylen. Dessutom fick jag fänkål över efter förra middagen så nu är lördagsmiddagen fixad helt enkelt :)

    Trevlig helg!

    Kramiz aka

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas din pastasås blev bra! Älskar när det blir bra rätter av sånt som annars lätt betraktas som överblivna rester!

      Radera