torsdag 2 februari 2012

Äta bör man men sy är roligare

Det är inte så kul med mat just nu. Snuva har invaderat hela huvudet och jag skulle mest vilja krypa ner i soffan och snaska choklad. Men nu är man ju småbarnsförälder och behöver upprätthålla någon form av principer...

Veckans mat (efter mycket funderande)
Torsdag: Curryfisk med räkor
Fredag:  Tacos
Lördag: Klyftpotatis, biff och bearnaise
Söndag: Mias gryta
Måndag: Indisk kikärtsgryta
Tisdag: Kycklingwok (kvar från förra veckan eftersom vi blev bortbjudna i måndags på mat)
Onsdag: Chili con carne

Mias gryta är en klassiker från min uppväxt. Mia var min dagmamma som jag fortfarande får en kram av om vi träffas på stan.

Så här gör man:
Strimla och stek 600 g rostbiff
salta och peppra.
Lägg över i en gryta och tillsätt
1 tsk dragon
2 gula lökar skurna som båtar
1 burk hela champinjoner
1 msk vetemjöl
4 dl grädde
2 dl cream fraishe
kokas ihop

smaka av med

4,5 tsk fransk senap
3 tsk kinesisk soja
2 tsk riven pepparot
2 pressade vitlöksklyftor

Grytan är bra mycket nyttigare sen det har kommit lättvarianter av både grädde och cream fraishe, när jag var liten var grytan lite av en väntande hjärtattack...
Jag håller på att byta ut lilltjejens hakisar. Dels för att de flesta är solkiga och urtvättade men främst för att de nya ska bli stortjejhakisar.


 
Ni som känner mig ställer er antagligen frågan. Vart har du fått tag på ett sånt tyg? Ja det är ju inte riktigt min stil. Förra våren skulle stora tjejen ha uppvisning på gympan och då ha djungeldjurtema. snälla kollegor letade i garderoberna och bland annat fick jag ett linne.
Kanske inte precis det jag tänkt mig och det hamnade i en påse bland pysselprojekten. Stora tjejen hittade det häromdagen och vi var överens om att vi skulle sy något av det. Två lika hakisar blev det. Blev inspirerad av att sy om gamla t-shirtar och letade i en stor påse jag tänkt klippa till trasor. Också t-shirtar jag fått av snäll kollega (inser att jag måste ha världens bästa kollegor).

Hakisarna är utklippta men inte hopsydda. Tyckte att det räckte med två hakisar. Av tyget som blev kvar sydde jag mina två första mössor. En ofodrad och en fodrad med fleece. De blev lite mindre än tänkt men passar lillasyster fint.
2 kommentarer:

  1. Oj vad du är produktiv! Det ser fint ut som vanligt.

    SvaraRadera
  2. fina saker...! Om jag får välja skulle jag också bara vilja äta choklad, typiskt att det finns människor som håller koll på en (eller kanske tur!)

    SvaraRadera