tisdag 5 november 2013

Äntligen marmelad

Som jag har saknat våra päronträd från förra trädgården den här hösten. Till råga på allt så fick vi knappt någon frukt förra hösten som var vår sista tillsammans med träden.
 
För två år sedan gjorde jag en helt underbar päron- och valnötsmarmelad och nu är alla burkar slut. Jag känner ingen som har ett päronträd så det har inte gått att tigga till sig några kilon och att köpa är jag lite för snål för. Päron är ju superdyra!
 
Så när jag rasade in på affären idag i ett snabbärende och upptäckte att de tog tio kronor kilot för päron kunde jag inte motstå frestelsen trots att det aldrig kan bli riktigt samma med importerade päron...
 


Som ni ser står burkarna upp och ner för att svalna. Ett tips jag fick av svärmor i somras när vi kokade blåbärssylt hos henne. Locket sugs liksom fast bättre och man ser på en gång om någon burk inte är tät.
 
Lite marmelad är mitt bidrag till veckans symöte hos Maja! Kika in där och se vad andra har för händerna den här veckan. Min marmelad kommer jag att snaska på kex för att trösta mig själv över att jag behöver sticka om ärmarna (igen) till tröjan som T ska få...
 
Kanske men bara kanske ska jag också bjuda på den när vi ska få träffa en livs levande person från försäkringskassan imorgon. Ganska nervös inför det faktiskt så jag ska nog panikstäda lite till innan jag går och lägger mig!

1 kommentar: