söndag 1 februari 2015

ringblomssalva

Vi har gjort bivaxsalva. Här kommer mitt recept:
30 g bivax smältes i vattenbad, gärna i någon glasburk man inte är rädd om (ganska svår att få ren sen).
90 ml olivolja värms i ett annat vattenbad till samma temperatur. Jag använde hemmagjord ringblommeolja

När vaxet flyter och oljan har samma temperatur rör man i oljan i vaxet. Trixet är sen att röra tills allt är kallt. Annars kan det bli klumpar i salvan. Oavsett om man lyckas få den helt slät eller inte funkar den perfekt på spruckna läppar och torra fläckar.

Vill man kan man tillsätta någon eterisk olja för lite lukta gott.


För oss har vabruari hållit på hela januari också. Tilda och Dante som är mina friska ungar har turats om att ligga hemma med olika snuvor och febrar. Det har i och för sig blivit mycket stickat, virkat och pysslat men att jobba ibland är ju också kul!

Och i onsdags blev Signe också sjuk. Sen i julas har vi hållit på att byta hennes epilepsi-mediciner och hon har varit extra spastisk sen dess. Med en snuva på det satt vi snart i en ambulans på väg mot Uppsala. Och här är vi kvar. Infektionsläkarna har konstaterat att det är en helt ofarlig snuva men rynkar pannan åt att hon är så allmänpåverkad av snuvan. Neurologerna bekymrar sig för spastisiteten och vill inte släppa hem oss innan vi hittat en medicin som funkar. Så vi lär bli här ett tag.

Tur för mig som befinner mig på isoleringsrum att det finns internet och roliga bloggar. Kika in här för att få lite pysselinspiration!5 kommentarer:

 1. Spännande att göra egen salva! Det lät dock inget vidare med sjuka barn och definitivt inte med ambulans och sjukhus... Hoppas att det går fort att hitta en fungerande medicin!

  SvaraRadera
 2. Tråkigt med sjukhusvistelse men det låter som att du är lugn i alla fall. Bra med receptet på salvan! Jag har provat bivax och olivolja men fick aldrig till de rätta proportionerna. Det blev lite väl oljigt. Nu har jag något handfast att gå efter för jag har massor med bivax kvar. Ringblomsolja låter väldigt härligt. Låter mycket mer exotiskt än olivolja. Tack för att du är med i utmaningen.

  SvaraRadera
 3. Ringblomssalva är helt underbart men det hade jag liksom glömt bort tills ditt inlägg påminde mig. Får se om jag ids göra egen eller tar en tur till nån butik.

  SvaraRadera
 4. Hmmm...försvann min kommentar, som jag precis postade, ut i cyberrymden?!
  Nåväl, kryapåkram till er!

  SvaraRadera
 5. Men så jobbigt ni har det, undrar just om ni fått komma hem nu?
  Ringblommesalva för läpparna har jag fått av en vän, men den är otäckt grynig och inte alls skön att använda. Något måste ha gått fel där.

  SvaraRadera