tisdag 1 januari 2013

Så var glada julen slut...

... fast egentligen inte. Jag tillhör de där få som gillar att ha kvar julen till den ska dansas ut på Knutdagen. Idag tar ändå julledigheten slut och imorgon är det dags för jobb igen. Jag har haft den bästa av julledigheter. Vi har i princip inte gjort något alls! Mest av allt har vi bara varit vår lilla familj och myst tillsammans. Det har vi verkligen behövt efter det som blev en minst sagt gungig höst.
 
Bäst av allt är ändå att vi fått vara friska, hela familjen. Nu är det över en månad sedan lilla S var riktigt sjuk och jag är själaglad för varje bra dag vi får tillsammans.
 
Även om julen för de flesta av er redan är förbi tänkte jag ta och visa några av julblommorna jag gjorde iordning under advent. Korten har legat och väntat sedan första advent som synes men orken att faktiskt lägga över dem i bloggen har liksom inte funnits.
 


 

 
 
Nu har de flesta blommat klart och några har vissnat ner, vilket jag är tacksam över för jag har inte hjärta att kasta levande blommor. Jag tillhör istället de där som spar alla lökar för att kunna plantera ut dem i trädgården till våren. En bra plan för mig som inte gillar att kasta saker om det inte vore för att jag än så länge inte lyckats komma ihåg lökarna någon vår...
 
Idag är första dagen på det nya året och den första riktigt stora händelsen är så klart att vi ska bli en till i familjen. Jag har blivit väldigt gravid under julledigheten och det gör ont både här och där. Blir det en tjej kommer hon heta Agnes men vi är tämligen säkra på att det är en liten pojk. Mitt namnförslag, Salve har blivit bortröstat och nu väljer vi istället mellan Dante eller Silas. Tur att vi har några veckor till på oss att välja. Ärtan ska inte ut förrän om sju veckor.
 
På övervåningen håller vi (läs sambon) på att renovera. Det skulle inte alls vara tråkigt om det var klart innan ärtan kom till oss. Vi har i varje fall kommit så långt att vi ska välja tapeter den här veckan! Kannske ska vi beställa garderober också. Vi har börjat längta till att få bo i hela vårt nya hus.
 
Hoppas 2013 blir ett bra år för alla!
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar