onsdag 28 november 2012

En sminkväska till mamma


Mamma har haft namnsdag. Det firades med en sminkväska till henne.
 
 
 
Yttertyget är en gammal gardin hon gett mig och innetyget är en av sambons avlagda skjortor.
 
 
 
 
Annars fortsätter tidernas sjukaste höst här hemma hos oss. Det blir inte så mycket gjort förrutom att kramas i soffan med lilla S.




torsdag 22 november 2012

Varma vantar till S



Alla dessa vantar som stickas och köps varje vinter och ändå är det nästan alltid helt omöjligt att hitta två lika som är lagom varma på morgonen.
Lilla S har fått ett par nya. De är stickade i halvtjockt ullgarn (inte alpaca som i orginalmönstret) enligt ett favoritmönster från Drops. Jag stickar också vantarna utan snodd som håller ihop dem.

 

måndag 19 november 2012

En början


Så här ser det ut i mitt pysselrum. Nu kanske någon missar skogen för alla träd, visst det är lite stökigt men det är ett pysselrum. För någon som bara för en månad sedan var hänvisad till en billybokhylla i hallen, en byrå i sovrummet och en symaskin i vardagsrummet är det rena paradiset att ha plats för alla saker nu!
Bra förvaring till alla saker är viktigt och jag har bestämt att utnyttja att vi hämtar lilla S's mat i mängder av lika stora kartonger. Det är de som står på vägghyllorna. Inte så snygga men ganska bra storlek. Det här är mitt åkerbruk den här veckan, kolla här för fler tips!
När vi flyttade från det gamla huset passade jag på att ta med alla gamla tapetrester. Både för att tapeter är kul att pyssla med men också för att det är tapeter som jag verkligen har gillat. Tapeter klipptes till och limmades på kartongen med tapetlim för easyup-tapeter. De flesta tapeterna var easyup men det fungerade bra även för de vanliga tapeterna!

Här är de två första lådorna. Helt enkelt en början på att göra fint i pysselrummet.

söndag 18 november 2012

En slips till sambon

Ibland tycker sambon att det ägnas lite för mycket tid till alla dessa trådar. Det är ändå sällan han säger något om det. Måste vara därför jag gillar honom! En kväll har tidigare i höstas muttrade han ändå, om du ska sitta varje kväll och knyppla (sambons samlingsnamn för handarbete) kan du väl lika gärna göra en slips till mig.
 
Nej jag kan faktiskt inte virka slipsar, är ju väldigt nöjd med att jag precis förstått grunderna i virkkonsten. Men en utmaning av självaste sambon kan jag inte stå över. Det var tänkt att den skulle vara klar till fars dag men med flytt och en massa tid på sjukhuset blev den klar först för någon dag sedan.
 
 
 
 
Lite krokig och så blev den men det syns ju mycket väl att det är en slips! Sambon har till och med lovat att använda den! Jag har virkat den med stolpar, för att det gick mycket fortare än fasta maskor, jag har minskat lite här och där när jag tyckt det var dags och jag har använt en annan slips som mall för att se hur lång den behövde vara. Jättelånga visade det sig att slipsar var...

torsdag 15 november 2012

På plats!

Vi är på plats i nya huset sedan någon vecka och idag började bredbandet och telefonen att fungera!!
Vi lever fortfarande lite i flyttkaos och huset är ganska mörkt så här i november. Vi har ett massivt projekt framför oss med att måla mörka furutak vita...

Mitt i allt så fyller T sex år nästa vecka och hon har drömt hela hösten om sitt discokalas som hon vill ha. För mig har det mest skapat ångest att få till kalas mellan flyttlådorna. Min ångest dämpades betydligt när T deklarerade att det skulle serveras kokt korv, glasstårta och popcorn på kalaset. Att vi också har lämnat ett stort allrum helt omöblerat och kartongfritt tror jag kommer vara vår räddning.

Igår skickade vi iväg inbjudan till kalaset. Mitt pysselrum är fortfarande ett stort kaos med alla ouppackade lådor som är kvar. Vi rotade igenom några pyssellådor i tisdags och hittade tillräckligt med saker för lite enklare kort. Inspirationen hittade jag här.





fredag 2 november 2012

Flyttdags

Imorgon går flytten till nya huset, oj vad skönt det kommer att bli.... om någon vecka. Just nu är det mest kaos både där och här!




Kan bli lite skralt med pyssel ett tag nu. Alla mina saker ligger i lådor.